Succes voor darter Richard Veenstra

jan 20, 2023

Richard Veenstra (41) uit Ossenzijl gaat zijn geluk beproeven als darter in de prestigieuze PDC-toernooien. Hij veroverde op de slotdag van de Europese Q-School (het kwalificatietoernooi) een Tour Card van de Professional Darts Corporation (PDC).

Richard mag zich de komende twee jaar bewijzen op de Pro Tour. “Ik ben bijzonder tevreden dat het eindelijk gelukt is”, zegt de man die onder de bijnaam ‘Flyers’ de voorbije jaren streed voor een Tour Card.

“De Q-School is écht niet eenvoudig. Je hebt soms ook een portie geluk nodig. Ik kijk er enorm hard naar uit om in de PDC te spelen”, aldus onze dorpsgenoot die zijn werk bij een botenbouwer in Steenwijk blijft combineren met zijn sport.

Het behalen van een PDC Tourcard is van groot belang voor darters die als professional door het leven willen gaan. De Tourkaart geeft Richard nu twee jaar lang toegang tot PDC-evenementen zoals alle vloertoernooien, beter bekend als de Players Championship Events. Ook is hij met de Tourcard verzekerd van deelname aan het UK Open en de kwalificatietoernooien van EuroTour-events. Daarnaast mag Richard meedoen aan de kwalificaties van de Grand Slam of Darts, World Series of Darts Finals en het PDC World Darts Championship.

De rechtshandige Richard kwam eerder uit voor de BDO, de dartsbond waar ooit Raymond van Barneveld het vooraanstaande Lakeside Toernooi in Frimley Green op zijn naam schreef.

Kijk ook op Wikipedia en naar het krantenartikel in De Stentor.

Met dank aan Darts Nieuws en Chris Sargeant/ProSportsImages (foto).