Rotink Mechanisatie en Melktechniek

Rotink Melktechniek in Ossenzijl is dealer van DeLaval-melkinstallaties en automatische melksystemen. Daarnaast heeft het bedrijf in het dorp een vestiging van Rotink Mechanisatie voor klanten in de landbouw. 

Al meer dan 50 jaar heeft Rotink Mechanisatie ervaring in de landbouw. Het marktgebied wordt bediend vanuit de vestigingen in Ossenzijl en Emmeloord. Rotink biedt een breed assortiment waaronder merken als New Holland, Schuitemaker, Rabe, Sip, Hitachi, Fella en BVL.

Rotink Melktechniek is behalve dealer van DeLaval-melkinstallaties en automatische melksystemen (robots) leverancier van DSD-stalinrichting, een complete inrichting voor de stal van de melkveehouder. Met Gallagher-schrikdraadapparatuur en hogedrukspuiten van Kränzle biedt Rotink haar klanten aanvullend kwalitatief hoogstaande producten.

Historie
In 1968 kocht Jan Rotink samen met zijn vrouw Dini het mechanisatiebedrijf in Ossenzijl en zet de onderneming verder op de kaart. Later werd het bedrijf overgenomen door hun zoon en dochter John en Monique, die in 2002 met beide handen de kans aangrepen om een tweede vestiging in de Noordoostpolder te openen, na de vele natuurontwikkelingen rondom Ossenzijl. Zij zijn van mening dat service steeds belangrijker wordt voor hun klanten. “Stilstand kost de klant geld. Om kwalitatief goede service te kunnen garanderen is een bepaalde bedrijfsomvang nodig. Rotink is daarom een vertrouwd adres met vakkundige medewerkers”, zeggen John en Monique.

Rotink Melktechniek BV​​​​​
Opdijk 1
8376 HH  OSSENZIJL
tel. 0561-478013

Rotink Mechanisatie Ossenzijl BV
Opdijk 1
8376 HH  OSSENZIJL
tel. 0561-477284

Kijk voor meer informatie op rotink.nl

Over Ossenzijl

Ossenzijl is een dorp in de gemeente Steenwijkerland in de provincie Overijssel. Het heeft ongeveer 500 inwoners. Waarschijnlijk dankt het dorp zijn naam aan de familie Osse, die een sluis beheerde (Zijl). Tegenwoordig is deze sluis niet meer in gebruik.