Nieuw concept voor EWC

nov 19, 2021

Recreatieonderneming De Kluft ziet geen mogelijkheden om aan te haken bij de realisatie van het European Wetland Center (EWC) in Ossenzijl. In samenwerking met de gemeente en de provincie gaat Staatsbosbeheer nu een nieuw concept ontwikkelen met andere partijen, om een EWC van de grond te krijgen.

Komende maanden verwacht Staatsbosbeheer een eerste aanzet van het plan te presenteren. Aldus een gezamenlijk persbericht van de gemeente Steenwijkerland en Staatsbosbeheer.

Vorig jaar is vanuit de zogeheten Regio Deal Zwolle € 2 miljoen beschikbaar gesteld voor de realisatie van een nieuw bezoekerscentrum voor de Weerribben: het European Wetland Center in Ossenzijl. Sindsdien is door gemeente, Staatsbosbeheer (SBB) en Plaatselijk Belang Ossenzijl gewerkt aan de uitwerking van de plannen en de mogelijke samenwerking met partijen.

De Kluft zat lange tijd aan tafel maar is nu afgehaakt. Reden waarom SBB naar een ‘nieuw concept’ gaat zoeken, zonder op dit moment aan te geven in welke richting wordt gedacht.

Download hier het volledige persbericht over het EWC.