Ruim 50 parkeerplaatsen op voormalige rietopslag

aug 28, 2020

De gemeente heeft een begin gemaakt met de herinrichting van de oude rietopslag aan de Hilligerspoortweg. Het is de bedoeling dat hier circa 50 parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de bewoners langs de Motorkade en de Oudeweg in vervulling.

Aannemersbedrijf Muis voert de werkzaamheden aan de beschoeiing uit, deze wordt vernieuwd. Aansluitend zal Hellinga BV starten met het verharden van de huidige weg door klinkers. Aan beide zijden komen stroken met half-verharding. Opzet is om de nieuwe parkeerruimte te omsluiten door groen; in het najaar worden er sowieso jonge wilgen aangeplant. De herinrichting wordt compleet met een fietsenberging aan de voorzijde van het terrein en afmeerringen langs de vaart. 

Tijdens de werkzaamheden zal er uiteraard minder parkeerruimte zijn. Daarom staat de gemeente tijdelijk toe dat geparkeerd kan worden in de berm van de Hilligerspoortweg onder de nadrukkelijke voorwaarden dat er geen obstakels voor doorgaand verkeer ontstaan, en dat er voldoende ruimte beschikbaar blijft voor hulpdiensten en bevoorradingsverkeer voor de buurtsuper van Wiecher Braad. De verwachting is dat medio september het terrein aangepast is.